А шампоанът ти става ли за ядене?

Защо да си слагаме върху косата (и кожата и изобщо) козметики, направени от разни химично и отровно звучащи съставки? Колко по-хубаво и по-вкусно звучи да се изкъпеш със шампоан с пшеница, овес или просо, в който има още етерични масла от мента, розмарин, чаено дърво, невен. И всички тези растения са сертифицирано натурални и внимателно обгрижвани в биодаминични градини.
Точно това си помислих миналата седмица, когато нашите приятели и клиенти от Селекта събраха на следобедна закуска с вкусна кестенова торта и други изкушения букет чаровник блогърки, за да ни разкажат за новите продукти за коса на Weleda (описани най-добре lвъв фейсбук страницата им)
Фен съм на Weleda от преди 4 години, когато, бременна, започнах да обръщам повече внимание и да се замислям по въпроса за чистотата и „натурално“-то на продуктите, които ползвам – козметика, храна, напитки. Когато носиш отговорност за здравето и на още някого, не само за своето собствено, тогава „превключването“ към темата за здравословността става някак си естествено.
Първо са лекарствата – откриваш хомеопатията. След това идват храната и козметиката и нататък полека-лека в един момент се оказва, че живееш по нов начин.
Тепърва предстои да се убедя в ефикасността на новите шампоани и балсами за коса на Weleda (казаха, да очакваме ефект поне след 3-4 измивания). Но със сигурност нещо, което става за ядене, едва ли ще навреди, ако си го намажеш на главата. Напротив – вярвам, че само ще помогне за по-здрава и жизнена коса, а значи и за по-красива :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *