Изборите и цветът на морето

Тези избори ще са различни за мен – някак си така се получи. След много чудене и четене реших, че ми е омръзнало да гласувам „против“, „срещу“ и да избирам „по-малкото зло“ – видя се че няма смисъл, нищо не се променя. Намерих си причини да гласувам „за“ в лицето на Зелените (№26):

  • по самото си естество зелената идея гледа напред в бъдещето – устойчивото развитие, а не бързото забогатяване на всяка цена. Да мислим какво ще оставим на децата ни и техните деца е важно и винаги е била традиционна българска ценност, но напоследък я забравихме.
  • нямат ДС агенти в листите
  • единствената от партиите, в която членуват мои приятели и водещите й лица изглеждат малко по-близо, макар че не ги познавам лично
  • активът й са почти само млади хора, активни, готини, много пътували, много чели, много работещи, с визия как можем всички да живеем по-добре.
  • очевидно нямат кофти финансиране – нямат никакво почти. затова и нямат медийна кампания.
  • Съзнавам, че вероятността да влязат в парламента е малка. Но дори 1% да съберат е добре – така ще получат субсидия и ще могат да продължат да работят, може би една идея по-спокойно. Това е начинът да просъществуват малките партии, защото те са носители на надеждата и може би някой ден ще дадат реална алтернатива на статуквото.

    Между другото, получих писмо – истинско, хартиено, от ДСБ – добър маркетинг, признавам, впечатлих се. Но посланията вътре не са за мен вече. Не ми е достатъчно да спрем комунистите. Искам нещо повече, по-устойчиво от противопоставянето сини-червени, windows-linux, биохрана-макдоналдс. Искам да казвам повече „да“, отколкото „не“. Синята идея беше моя през 90-те, сега моята идея е синьо-зелената – като цветът на морето :). Морето, на което искам децата ми също да могат да се радват, така както аз, когато бях малка.

    Едно мнение за “Изборите и цветът на морето”

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *