Писмо за Зори от Дядо Коледа

Мила Зори,

Благодаря ти за писмото, което ми написа и за това, че беше толкова добра през цялата година! Ти си възхитително дете, твоите желания и тези на Васко много ми харесаха и затова реших и аз да ви напиша писмо.

Нататък ще пиша с печатни букви, за да можеш да си го прочетеш сама, на глас, така че и Васко да чува.

За тази Коледа двамата си пожелахте много вълшебни предмети – вълшебни блузи, вълшебни огледала, вълшебни чанти, че дори и дракон. И то не какъв да е дракон, ами Нощен бяс.

Както знаеш, мила Зори, Беззъб беше единственият останал от вида си. За съжаление, той не срещна женски дракон от неговия вид и затова на света не се появиха нови бебета Нощен бяс. Беззъб остана докрай със своя приятел Хълцук и двамата преживяха много приключения заедно – и хубави, и не чак толкова хубави.

Знам, че искаше Беззъб, за да ти бъде приятел. Приятелството на друго същество е от малкото неща, които аз, Дядо Коледа, не мога да ти подаря.

Приятелството е дар, който сам решаваш кога и на кого да дадеш – на човек, куче, кон или дракон например.

Затова приятелството е толкова ценно и трябва да се пази. Аз знам, че ти си честна и добра и затова вече имаш истински приятели. А когато порастваш, ще срещаш още много и нови приятели. Обичай ги, не лъжи, и ще видиш как крехкото цвете на приятелството расте все по-силно и по-силно. Приятелството е вълшебство и може да прави вълшебства.

Всеки от нас е вълшебник – някои още се учат, други като мен вече знаят повече. Вълшебствата са много могъщи и затова е много важно само добри хора да ги използват. Ти вече правиш вълшебства – с рисунките и песничките си ти можеш вълшебно да направиш и най-тъжния човек отново щастлив. А като гушнеш някого, веднага му минава болката. Братчето ти също има вълшебна усмивка и чудотворен смях като твоя. Когато пораснете ще бъдете от най-добрите и най-силните вълшебници.

Не ви трябват вълшебни огледала – можете да сбъднете сами всичките си мечти! Това ти го обещавам аз.

Твоят и на Васко приятел,
Дядо Коледа

п.п. Дано подаръците, които ви донесох, да ви зарадват :) Бъдете живи и здрави и много щастливи!

Бъдни вечер, 2015

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *