12 странични ефекта от работата в предимно мъжки екип

В офиса ти си добро момиче с възвишени идеали, вълнуваш се от социални теми, храниш се здравословно. Докато смениш предимно женския екип, с предимно мъжки. Ето някои от промените, които се случват след 6-12 м. Някои се проявяват още в първите 2 седмици – иначе без тях няма да оцелееш (т.5).

1. Пиеш бира на обяд в петък и не ти е гузно, ама хич.

2. На фона на колегата, който изяжда спокойно 4 толумбички за десерт и нищо му няма, твоето малко черно шоколадче изглежда направо невинно.

3. Капама е вълшебна дума.

4. Киноа е мръсна дума.

5. Развиваш нови сетива – усещаш кога да престанеш да чуваш. При ключови фрази автоматично ти се активират слуховите филтри, дори без да се налага демонстративно да нахлузваш слушалките и да си пускаш музика.

6. Вече възприемаш мръсното подсъзнание като „визуално-експресивно креативно съзнание“.

7. В началото дори не забелязваше червената рокля две крачки напред, а сега автоматично регистрираш дългокраката мадама на етажа и после разказваш на колегите за нея.

8. Без специални усилия научаваш къде са най-добрите зимни гуми поне в 3 града в страната, че без GPS на път не се тръгва и че БМВ-то е като Баба Лада със задно задвижване, но по-луксозно и не друса.

9. Изчезва способността ти да отгатваш размерите на тениските за подарък – започваш да питаш.

10. Имаш списък с поне 10 готини ресторанта и също толкова местенца за уикенд туризъм в радиус 400 км, в които да накараш мъжът ти да те заведе някой ден.

11. Вместо рецепти за хумус и домашен хляб, обсъждате какво е предписал педиатърът на хлапетата и заедно псувате предписването на антибиотици без изследвания.

12. С другото момиче в екипа сте супер отбор. Животът в офиса (вкл. и вируталния) е много по-интересен от маникюра и намаленията по моловете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *