3 „неща“ за женствеността

Човек и добре да си живее, един ден го канят в блог-щафета ;) Браво на Силвина, че даде старта и темата „3 неща, които ме карат да се чувствам женствена“. А тъй като с Ками се познаваме отлично, подозирам, че съвсем нарочно ме покани да се включа, за да всея малко смут в темата. И вероятно така ще се получи. Та, да започваме.

Първо и най-важно, нещата, които ме карат да се чувствам женствена не са и не могат да бъдат само 3. Аз се чувствам женствена винаги, навсякъде, без неща, сама със себе си. Опирам се на женствеността в луната, водата, новия живот, земята, усещането за свързаност, емпатията. Не изпитвам нужда да доказвам на никого, още по-малко на себе си, че съм женствена. За мъжът до мен съм секси. За децата ми съм най-красивата и най-добрата майка.

Когато искам да изглеждам женствена, заради другите, тогава идва ред на трите неща – прическа, рокля, мааалко червило.

Честна дума, в типична женска компания, особено с персонажи като в „Сексът и градът“ не се чувствам изобщо добре. Не харесвам чик-лит. Предпочитам фантастика. Не обичам да обсъждам другите. Предпочитам да споделям собствените си преживявания и опит – ако ме попитат. Не обичам моминските партита (нито ергенските). Вместо модно кафене, предпочитам разходка в парка. Вместо чанти и бижута, предпочитам пътешествие или концерт/театър/изложба. Единствен път съм обувала високи токчета – на абитурентския бал. И се прибрах щастливо боса по жълтите павета.

Накрая, но не по-важност – мъжете около мен ми помагат да се чувствам женствена, дори когато забравям, че съм. Близките, приятелите и колегите (особено Пешо от ABC Design и сега цялата банда в Openintegra) – заобиколена съм от истински рицари и кавалери. Дано и моят син остане такъв, когато порасне.

За да открие истинската сила на женствеността, според мен една жена просто трябва да се обърне към себе си и да мине на кратка диета (1 месец) без лайфстайл медии, без шопинг, без огледало. Всяка не-фитнес практика ще помогне – йога, тай-дзи, танци и други изкуства. А семинари като този, който предстои с Оана Стоянович, може би ще свършат работа за начален тласък.

Ками, чакам да си дойдеш, че си ми обещала да идем на шопинг заедно! :)

Любопитно ми е, какво имат да кажат по темата Събина, Ан Фам, Биляна.

2 мнения за “3 „неща“ за женствеността”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *