Ножица и вафла – все трепач

Много весела постановка е „ножица-трепач“ в ТБА. Снощи успяхме да я видим най-накрая. Смях, смях, смях. Актьорите са велики направо. Само дето малко ми загорча заради „интерактивността“ с публиката. Наистина ни питаха „кой е убиеца“ и „напомняхме“ на следователя за пропуснати улики… Но всъщност накрая колебанията на публиката бяха само между 2 потенциални убийци – фризьорката и арменеца. Т.е. така беше изиграно представлението до момента, че фризьорът остана извън подозрение. Значи все пак актьорите водят публиката към предварително решена посока. Гласувахме уж, като повечето бяхме за арменеца. И него арестуваха. Но всъщност трудно бихме посочили друг за най-вероятен убиец, просто защото така беше изиграно до момента. Те ни казаха, че изиграли краят според нашата версия, но тя нямаше как да бъде друга в случая. Краят е ясен още в началото. А не след гласуването на публиката. Така ми се струва.
А и случайните зрители, които се качиха на сцената… всъщност се оказаха не чак толкова случайни. Първия път почти всички се вързахме – една баба пенка, пощальонка се качи за да изиграе във възстановката как баронесата се обаждала вкъщи. След това обаче един мрачен тип се изказваше за ЕС, циганите, и чистотата на София… И после един дядо се качи да говори по телефона с къщата на баронесата да свери някакви показания. Оказа се, че всички те са актьори. Мрачният тип дори беше написан в програмата.
Но това си е разбираемо де. Прекалено рисковано е да оставиш на публиката такава важна роля, като да зададе правилните въпорси, от които зависи да се придвижи действието напред.
Въпреки това не чак толкова спонтанно взаимодействие с публиката, колкото беше рекламирано и очаквано, постановката е чудесна, запленяваща и забавна. Гледайте я, ако още не сте. ;)) И кажете после кой е бил убиеца при вас.

3 мнения за “Ножица и вафла – все трепач”

  1. хм, звучи интересно, почти ме нави да отидем да го гледаме и с риск да звучи идиотски, ама ТБА театър на българската армия ли е? :)
    ти кажи кой е бил убиеца на лисицата при мен, е това е въпрос като от агата кристи, пълна мистерия

  2. Булеварден театър, евтин хумор, супер посредственост ( с малки изключения- Георги Каркеланов ). Пресолено е до безвкусност. Този бо…ук ме наведе на мисли за пълна антропологическа несъвместимост с такъв тип „културни дейци“ и порив за естетическа емиграция от БГ. Особен ПОЗДРАВ за режисьора и сценаристките му изцепки, за хореографката и музиканта. Това е моето мнение за „Ножица Трепач“.

  3. Аз го гледах снощи на първи ред. От Пловдив съм, но спецялно за постановката отидохме с две приятелки до София. Изобщо не съжалявам. Беше просто уникално. Аз дори се качих на сцената да чета писмата на Фризьорката с Лоте Вагнер. При нас тя се оказа убиеца. Беше адски забавно препоръчвам го горещо :)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *